ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσοχή στα κεφάλια σας: Από τον ουρανό πέφτουν... κομμάτια αεροπλάνων!


Ούτε ένα, ούτε δύο ούτε τρία, αλλά... πάνω από 400 κομμάτια αεροσκαφών έχουν πέσει από τον ουρανό τα τελευταία δέκα χρόνια, τα περισσότερα από στρατιωτικά αεροσκάφη, προκαλώντας ανησυχία στις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας, από το 2008 ως σήμερα, ο ουρανός της χώρας έχει «βρέξει» διάφορα κομμάτια από αεροπλάνα εν πτήσει, τα περισσότερα μικρά, αλλά και πολλά κάθε άλλο παρά ακίνδυνα.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία κατέγραψε 351 πτώσεις κομματιών από πολεμικά αεροσκάφη και 57 πτώσεις από επιβατικά, μεταξύ των οποίων μια δεξαμενή καυσίμων μήκους 6 μέτρων και ένα κομμάτι μηχανής βάρους 12 κιλών.

Τον περασμένο Ιούνιο ένας άνδρας βρήκε στον κήπο του κομμάτι μήκους 1,5 μέτρων από ελαστικό αεροσκάφους ενώ μέσα στη δεκαετία 2008-2017 τα Eurofighter ήταν υπεύθυνα για περίπου 100 πτώσεις κομματιών τους.

Το θέμα έχει έρθει και στη Βουλή, με τους Πράσινους να απαιτούν πλήρη αναφορά για το τι συμβαίνει και να ζητούν οι αρχές να ειδοποιούν τους πολίτες που ζουν κοντά σε αεροδρόμια για τον πιθανό κίνδυνο να τους πέσει κάτι στο... κεφάλι.

Πηγή: DW.com

Δεν υπάρχουν σχόλια