ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΞΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Χιλιάδες άνθρωποι υποτίθεται ότι θέλουν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να έρθουν στον «παράδεισο Ευρώπη». Ένα επικίνδυνο ταξίδι που για κάποιους είναι μια καλοστημένη επιχείρηση, η οποία αποφέρει πάρα πολλά χρήματα.

Έτσι λοιπόν, οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη έξι ατόμων, που ενέχονται σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Και στις δύο περιπτώσεις, οδηγοί των οχημάτων δε συμμορφώθηκαν σε σήματα ελέγχου και ακολούθησε καταδίωξη.

Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί εντόπισαν επιβατηγό αυτοκίνητο να κινείται στην Εγνατία Οδό (ύψος κόμβου Προφήτη), το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, ωστόσο ο 32χρονος οδηγός του οχήματος, που στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα.

Έπειτα από σύντομη καταδίωξη, το όχημα εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε αγρό, ενώ ο οδηγός και ο 17χρονος Πακιστανός συνοδηγός επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν έντεκα Πακιστανοί, τρεις εκ των οποίων στο χώρο αποσκευών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι μεταφερόμενοι εισήλθαν στη χώρα χθες το βράδυ από την ελληνοτουρκική μεθόριο.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί εντόπισαν δύο αυτοκίνητα να κινούνται στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, τα οποία επιχείρησαν να ελέγξουν.

Το πρώτο όχημα, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός, με οδηγό 30χρονο και συνοδηγό 34χρονο Πακιστανοί, συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και ακινητοποιήθηκε, ενώ το έτερο όχημα με οδηγό 31χρονο Πακιστανό και συνοδηγό 28χρονο ομοεθνή του, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Λαγκαδά και στο εσωτερικό του εντοπίσθηκαν δεκατρείς 13 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα για τη νόμιμη παραμονή τους έγγραφα.

Οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου έχοντας καταβάλει χρηματικό ποσό για την παράνομη μεταφορά τους με τελικό προορισμό χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» εσωτερικού και εξωτερικού!

Κ.Π.
ethnikismos

Δεν υπάρχουν σχόλια